Belangrijke Print en Motieftrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Catwalks

De Trendstop trendexperts zijn druk bezig geweest alle nieuwe print- en motiefinnovaties die op de voorjaar/zomer 2016 catwalks te zien waren te analyseren. Hun bevindingen hebben ze gedistilleerd in een onmisbare samenvatting van de krachtigste motieftrends voor het nieuwe damesmode seizoen. Vers van de modeshows van de grootste ontwerpers in New York, Londen, Milaan en Parijs, zullen deze prints van invloed zijn op de vernieuwing van trendsettende damesmode ontwerpen. Dit seizoen vinden belangrijke ontwikkelingen plaats in Print & Motief, Geometrische Motieven, en Strepen & Ruiten, waaronder creatieve spelingen op door de natuur geïnspireerde esthetica en opvallende manieren van slogans plaatsen. Elders creëren frisse, ultra-vrouwelijke bloesems een verfijnde uitstralingen. Deze week kunnen de lezers van FashionUnited drie onontbeerlijke motieftrends ontdekken die op de voorjaar/zomer 2016 catwalks waarneembaar waren.

The Watercolour Masters

Belangrijke Print en Motieftrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Catwalks

Aquarelmotieven verwijzen naar het werk van de grote meesters, en voegen dit seizoen romantiek en expressie toe aan damesmode. Wazige pastel-kleurige bloesems komen veelvuldig voor, in alles-bedekkende patronen of als grote appliques. Witte achtergronden zorgen voor frisheid en versterken de indruk van kleding als schildersdoek.

First Draft

Belangrijke Print en Motieftrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Catwalks

Motieven lijken een creatief proces door te maken, zoals te zien is in het gebruik van onvolmaakte of verbeterde slogans. De plaatsingen zijn halverwege een zin afgebroken of onderbroeken met contrasterende plaatsingen, terwijl met de hand geschreven letters tot abstracte krabbels gereduceerd worden met diverse herhalingen. Gekrabbelde motieven komen ook voor in plaats van daadwerkelijke woorden.

Organic Pigments

Belangrijke Print en Motieftrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Catwalks

Twee motieven worden in deze trendsettende tendens gecombineerd, waarin organische prints artistieke creativiteit uitdrukken. Motieven recreëren materiaal dat in de natuur voorkomst, waarbij uitgesproken silhouetten verwijzen naar bladen van planten en abstracte penseelstreken patronen nabootsen van mineraal-rijke oppervlakten.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Print & Patterns on the Catwalks Report van Trendstop, vol essentiële printtrends vanuit de modeshows in New York, London, Milaan en Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Belangrijke Print en Motieftrends van de Voorjaar/Zomer 2016 Catwalks

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Calvin Klein, BCBG Max Azria, Simone Rocha, Christopher Kane, Each x Other, Ashish, Hunter Original, Prabal Gurung, Jasper Conran, allen voorjaar/zomer 2016.


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN