Belangrijke Modetrends voor Voorjaar/Zomer 2015

Minimalisme blijft ontwerpers inspireren voor voorjaar/zomer 2015, met een zichtbare evolutie naar een architectonisch element. Deze week presenteren de trendexperts van Trendstop.com hun must-have modethema Engineers of Elegance, dat zich momenteel manifesteert in de huidige voorjaar/zomer 2015 damesmode collecties na afgelopen najaar al te zijn voorspeld. Het zijn ontwerpen met eenvoudige, gestructureerde vormen die de dimensies van vorm en volume verkennen en een hedendaagse verfijnde stijl uitstralen. We zien hoe koele, neutrale kleuren en architectonische silhouetten en eenvoudige vormen overheersen, terwijl sommige stukken getuigen van een Oosterse invloed. Lezers van FashionUnited kunnen hieronder drie belangrijke trends op het gebied van kleur, stof en styling uit het Engineers of Elegance SS15 thema ontdekken.

Engineers of Elegance

Belangrijke Modetrends voor Voorjaar/Zomer 2015

Zacht muntgroen is voorzien van een parelachtige gloed om Eucalyptus te creëren, een essentiële voorjaar/zomer tint met een moderne uitstraling. Luchtige stoffen creëren een look van ingetogen sjiek, zoals te zien is in de ontspannen baggy broeken en doorzichtige lagen. Weefsels voegen dimensie toe aan sportieve tassen, terwijl heldere witte contrasten het moderne gevoel op versierde sweatshirts verhogen. Deze gaan gepaard met neutrale tinten grijs, zwart en wit voor een moderne doch draagbare look.

Geweven katoen is met stijfsel behandeld voor stukken die hun vorm behouden. Dit is uitermate geschikt voor architectonische silhouetten, zoals wikkeljurken die origami constructies nabootsen, terwijl de basisonderdelen van iedere garderobe, zoals t-shirts en bloezen, een hedendaagse must-have status aannemen. Zorg voor een minimalistische SS15 statement voor bij elkaar passende kledingstukken die in lagen worden gedragen.

Belangrijke Modetrends voor Voorjaar/Zomer 2015

Voorjaarslagen zijn op retour, geïnspireerd door sculptuur en Oosterse ontwerpen, en laten een interessante benadering van vorm en styling zien. Mannelijke silhouettes combineren gedeconstrueerde jassen met losse broeken, terwijl getextureerde vesten goed samen gaan met versierde onderlagen. Bij de meer vrouwelijke looks ligt de nadruk op de jurk, van gedrapeerde asymmetrische kuitlengtes tot elegante eenvoudige jurken met overlappende panelen van doorzichtige stoffen in tonale tinten.

Belangrijke Modetrends voor Voorjaar/Zomer 2015

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Voorjaar/Zomer 2015 Engineers of Elegance Foreceast van Trendstop, vol hedendaagse trends op het gebied van kleur, print stof, kleding, accessoires, cosmetica, street style en meer, zowel als thema invloeden en belangrijke items. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Belangrijke Modetrends voor Voorjaar/Zomer 2015

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Emporio Armani, Iceberg, Missoni, Grinko, Helmut Lang, DKNY, MM6 Maison Martin Margiela, 3.1 Phillip Lim, Costume National, Fendi, J.W. Anderson, Osman, allen Voorjaar/Zomer 2014.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN