• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belangrijke Kleurgroeptrends voor Herfst/Winster 2016-17

Belangrijke Kleurgroeptrends voor Herfst/Winster 2016-17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Nu de herfst/winter 2015-16 collecties in de winkels hangen, is het weer tijd om een voorsprong te krijgen op de komende seizoenen met een vooruitblik op herfst/winter 2016-17. Er is een vooruitstrevend nieuw palet van kleuren voor damesmode opgedoken, en geanalyseerd door de kleurexperts van Trendstop.com. Deze kleuren, die een breed assortiment producten in een aantal categorieën updaten, zullen niet alleen voor F/W16 van grote invloed zijn, maar ook voor de standaard of volwassen consument in F/W17. De lezers van FashionUnited krijgen hier drie tinten gepresenteerd uit een belangrijke kleurgroep voor F/W16: New Utility. Deze groep bestaat uit een collectie aardeachtige uniform kleuren beïnvloed door militaire esthetiek, die de utilitaire looks voor damesmode nieuw leven inblazen.

New Utility

Fris saliegroen vertaalt zich in de herfst naar een meer gedempte tint, tussen olijf en muntgroen in. Het is een belangrijke modekleur voor winterjassen, met militaire jaks en jassen die uitgevoerd zijn in een combinatie van stoffen, met luxe satijn en panelen van technische stof, terwijl beige contrasten de utilitaire uitstraling van suede tassen versterkt.

Aardeachtig olijfgroen krijgt een formeel tintje dit seizoen. Deze basiskleur verleent androgyne verfijning aan zowel formele kleding als sjieke sportkleding, met leren huiden die voor een glanzende finish zorgen. Deep Olive werkt ook goed als kleur voor monturen, afgewerkt met koperen details.

Dit seizoen wordt het aardeachtige karakter van khaki benadrukt door een verfijnde fusie met herfstachtig bruin. Het draait allemaal om textuur, met dikke wollen breisels en geborsteld fluweel voor een zachte, warme uitstraling in kleding. Deze Neutrale tint vertoont zijn veelzijdigheid ook in leren tassen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Fall/Winter 2015-16 Fashion Colours Forecast van Trendstop, met dertien commercieel relevante seizoenstinten, compleet met bijpassende Pantone kleurkaarten. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: 3.1 Phillip Lim, Acne Studios, Kenzo, Fendi, Eudon Choi, Victoria Beckham, Marni, Jason Wu, allen Herfst/Winter 2015-16.

Trendstop