Belangrijke Herfst/winter 2016-17 Trends vanuit Premiere Vision Parijs

Premiere Vision Fabrics is een onmisbaar evenement dat twee maal per jaar duizenden bezoekers naar de beursvloer in Parijs trekt. Als een van de meest vooraanstaande stoffenbeurzen, presenteert het evenement modieuze collecties van ruim 1900 deelnemers uit 50 landen, met essentiële nieuwe modetrends die 18 maanden van tevoren onthuld worden. Voor de herfst/winter 2016-17 editie, combineerde Premiere Vision culturele, creatieve en technologische aspecten voor een frisse hedendaagse uitstraling. De gepresenteerde stijlen combineerden techniek en futurisme with hedendaags ambachten en rustieke natuur, waardoor de moderne esthetiek stevig in het hier en nu werd geplaatst. Herfstachtig comfort was ook belangrijk in de stoffencollecties, waarbij het thema van ‘imperfecte schoonheid’ een distressed tintje verleende aan lichte, gevulde en gewatteerde stoffen. Hier presenteren we de lezers van FashionUnited met drie inspirerende nieuwe stoftrends, geanalyseerd vanuit Premiere Vision Parijs Herfst/Winter 2016-17.

Lunar Crinkle

Belangrijke Herfst/winter 2016-17 Trends vanuit Premiere Vision Parijs

Technische stoffen worden met frisse, knapperige finishes omgetoverd om gerimpelde en gekreukelde effecten te creëren. Om een futuristische look te realiseren, kan een maan-achtige glans worden toegevoegd met gebruik van glanzende metallic finishes of een donker Space Age palet.

Soft Pixels

Belangrijke Herfst/winter 2016-17 Trends vanuit Premiere Vision Parijs

High-tech pixelprints worden voor herfst/winter verzacht met gedempte tinten en wazige effecten , waardoor stoffen een update krijgen met een hedendaagse gedigitaliseerde esthetiek. Voor een meer luxe uitstraling, worden technische looks voorzien van kanten texturen en satijnen afwerkingen.

Scandi Inspired

Belangrijke Herfst/winter 2016-17 Trends vanuit Premiere Vision Parijs

Ideaal voor wintercollecties, zien ze troostrijke breisels uitgevoerd in zachte wollen garen met traditionele Scandinavische motieven. Elders, inspireren Noorse interieurs grafische bekledingsstoffen met een retro gevoel. Oppervlaktes variëren van zacht tot landelijk.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Fall/Winter 2015-16 Premiere Vision Trade Show Report van Trendstop, met essentiële trendontwikkelingen op het gebied van kleur, weefsels, jersey & breisels, technisch en print & motief. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Belangrijke Herfst/winter 2016-17 Trends vanuit Premiere Vision Parijs

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Proposte, Frizzia, Inseta, Monotex-Shinheung, Philea, Gentili, Menchi Tessuti, Dutel Creation, Rotary Textile/Full Fashion, allen Herfst/Winter 2016-17.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN