• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belangrijke Catwalktrends vanuit London Collections: Men

Belangrijke Catwalktrends vanuit London Collections: Men

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Met de voorjaar/zomer 2016 herenmodeshows in volle gang, brengen de Trendstop experts u de laatste trends op de catwalk. Het seizoen ging van start in het Verenigd Koninkrijk met London Collections: Men in de locaties Bloomsbury House en de Hospital Club. Vechtsport uniforms en een Oosterse esthetiek overheersten op de catwalks, en introduceerden een verfijnde vlotheid aan zomermode. Elders zorgde de Britse ‘haantjes cultuur’ voor een beetje humor met cartoonprints en voetbal invloeden. Deze week krijgen de lezers van FashionUnited te zien welke Londense ontwerpers uitgelicht zijn als de Trendstop Top 5, gekozen door onze redacteuren om hun moderne en progressieve benadering van hedendaagse herenmode.

Feeling Zen: J.W. Anderson

Voor SS16 combineert J.W. Anderson zijn immer uitdagende esthetiek met een schoon Zen kleurpalet en eigenzinnige doch ingetogen details. Aziatische invloeden zijn bespeurbaar door toelopende judobroeken en boxy wikkeltunieken, samen met jasjes met touwtjes sluiting en vlak-gesneden vesten, met als gevolg een collectie met een sterk Oosters silhouette.

A Martial Arts Movement: Craig Green

Craig Green blijft zijn vormtaal ontwikkelen tot een complete, steeds meer samenhangende collectie. Dit seizoen combineert hij de talen van de ceremoniële vechtspot met Japanse werkkleding, met een heel nieuw uniform als gevolg. Kledingstukken met elegante contouren zijn gewatteerd, gewikkeld en gebonden, compleet met utilitaire accenten.

Oriental Sports Luxe: Astrid Andersen

De wisselwerking tussen de Oosterse en Westerse gangcultuur krijgt een sensuele twist met de fusie tussen mannelijke kracht en vrouwelijke vlotheid. Fijne kersenbloesem prints versieren grote streetwear silhouetten, terwijl wet-look nylon contrasteert met kant voorzien van bloemenborduursels.

Step Back to the 70's: Topman Design

Topman laat zien dat preoccupatie van herenmode met de jaren zeventig nog lang niet voorbij is. Retro esthetiek krijgt een update met een hippe hedendaagse benadering. Mooi gesneden broeken maken een statement met wijde vormen, gepaard met sportieve breisels of geblokte anorak jasjes. Ondertussen bieden zijden jasjes en vrouwelijk roze tinten een frisse kijk op de moderne man.

Subversive Sizes: Christopher Shannon

Een wolk van hedonisme hing over de laatste collectie van Shannon, die speelde met conventie en een opvallende zomercollectie in neutrale tinten in neon. Grote silhouetten vielen op in de vorm van vergrote denimstukken of volumineuze broeken, gepaard met hoodies.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2015 Men’s Colour Usage on the Catwalk analyse van Trendstop, vol essentiële kleurentrends met specifieke kleurinformatie voor hedendaagse herenmode looks. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: J.W. Anderson, Craig Green, Astrid Andersen, Topman Design, Christopher Shannon, allen voorjaar/zomer 2016.

Trendstop