Belangrijke bruidsmode trends voor Lente 2018

Het is geen verrassing dat de ready-to-wear bruidsmode markt een snelgroeiende markt is, nu retailers uit de massamarkt ook stappen zetten in de bruidsmode. Meer dan ooit lijken de belangrijke trends van seizoens shows van bruidsmode onder het vergrootglas te liggen, nu bruids- en modemerken steeds vaker moeten vechten om concurrentie de baas te zijn. Maar wat zijn de belangrijkste trends voor de lente van 2018? FashionUnited zet ze op een rij gebaseerd op data van retail en onderzoeksbureau Edited.

Ontblote schouders & details op de mouw

A post shared by Marchesa (@marchesafashion) on

De trend van vorig seizoen zet door, schouder- en mouw details zullen een grote trend worden volgens seizoen. Specifiek de cold shoulder en off-the-shoulders werden gespot in de ontwerpen op de catwalk tijdens bruidsshows zoals White Gallery London, waar veel ontwerpers de voorkeur gaven aan een Bardot-stijl. Daarbij is de faux-off the shoulder waar ontwerpers doorschijnende stoffen gebruikten om zo het afzakken van items te voorkomen, ook een trend en werd gezien bij Alan Hannah en Sassi Holford.

Belangrijke bruidsmode trends voor Lente 2018

Aandacht voor de mouw is ook een grote trend en was op veel verschillende manieren te zien. Ballon-vormige, luchtige en niet gestructureerde stijlen waren te zien in veel collecties evenals de aansluitende mouw met doorzichtige lagen waardoor kant leek te zweven op de armen. 3D-appliqués met versieringen, die vaak geïnspireerd waren door bloemen, werden ook gezien op de catwalk, terwijl Monique Lhuillier en Naeem Khan hun collecties versierden met statement lichaamsjuwelen.

Hartvormig decolleté & ruches

A post shared by Eddy K (@eddyk_bridal) on

Zelfs in de bruidsmode zijn sommige stijlen tijdloos en de sweetheart halslijn is daar een van. Vaak genoemd als een logische keuze voor bruidsmode, werd het hartvorming decolleté bij het grootste deel van de collecties gespot. Ze werden gecombineerd met een grote diversiteit van rokken en stoffen, van een volle tule rok tot een satijnen a-lijn en een aansluitende zeemeermin. Ook al werden bekende vormen getoond in de meeste collecties, leek het alsof de jurken minder gestructureerd waren en luchtiger, waardoor het een romantische en zachtere sfeer kreeg. Ontwerpers Randy Fenoli en Eddy K combineerden allebei een sweetheart halslijn met een rok met ruches voor een luchtige en lieve look terwijl Monique Lhuillier koos voor een volledig kanten gelaagde rok voor haar lentecollectie van 2018.

Belangrijke bruidsmode trends voor Lente 2018

Hoog aansluitend & lange rokken

Hoogsluitende tops, zoals met een col of halter zijn al enkele seizoenen in de mode en het ziet er naar uit dat deze kuise stijl ook volgend seizoen weer terugkomt. Anders dan vorig jaar, toen een paar zeer doorschijnende en sensuele jurken verschenen, door hogere halslijnen, bedekte armen en rokken tot op de grond. Vera Wang combineerde kragen met losse mouwen, terwijl Elie Saab en Ines Di Santo de hoog aansluitende bescheiden jurken die de borstkas volledig bedekten in hun collectie toonden. Monique Lhuillier ging nog een stap verder door de jurken te combineren met kanten capes en bijpassende handschoenen waardoor het beeld van een bedekte en bescheiden bruid compleet is. Een belangrijke look voor het volgende seizoen.

Belangrijke bruidsmode trends voor Lente 2018

Diepe decolletés & dij-hoge splits

A post shared by Marchesa (@marchesafashion) on

Voor aanstaande bruiden die misschien wat uitdagender willen zijn is deze trend wellicht van toepassing. Meerdere ontwerpers kozen voor een bescheiden look voor het aankomende seizoen, maar een paar gingen voor een diep decolleté en jurken met een hoge split waar ook vraag naar is. In plaats van trouw blijven aan het traditionele kleurenpalet, verschenen jurken in pasteltinten zoals blauw en roze. Andere ontwerpers zoals Marchesa en Reem Acra complimenteerde hun jurken met zwarte details, waardoor het ontwerp een moderne uitstraling kreeg. Wit of lichtroze, deze sensuele look zal nog steeds een grote trend zijn volgend seizoen.

De tweedelige Outfit

Nog een opkomende trend is de tweedelige outfit. Alhoewel de meeste ontwerpers maar één of twee two-piece ensembles in hun bruidscollecties hebben, is deze trend in opkomst en wordt in de lente van 2018 steeds duidelijker. De populairste combinatie blijft een aangesloten top met een broek of een cropped top met een rok met hoge taille, zoals ontwerpers Carolina Herrera, Oscar de la Renta en Viktor&Rolf lieten zien in hun collecties. “Ik geloof sterk in aparte items voor bruiloften,”zei Herrera tijdens de presentatie van haar collectie, “voor mij is dat de moderne manier om een bruid te kleden.”

Belangrijke bruidsmode trends voor Lente 2018 In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier.

Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra

Homepage Foto: Pexels

Foto 1: Alan Hannah Collection 2018

Foto 2: Sassi Holford Collection 2018

Foto 3: Alan Hannah Collection 2018

Foto 4: Sassi Holford Collection 2018

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN