• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Behajurk wint Hemaprijs

Behajurk wint Hemaprijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Yvonne van Heeswijk heeft de eerste prijs gewonnen voor het onderdeel mode in de Hema-ontwerpwedstrijd. Haar ontwerp bestond uit een jurkje met beha, die naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgenomen in de Hemacollectie van zomer 2008. Het doel van haar ontwerp is het vrouwen mogelijk te maken luchtige trendy kleding te kunnen dragen mét de ondersteuning van een bh maar zónder dubbele lagen en bandjes. Het ontwerp geeft in de ogen van de jury een vervolg aan lingerie en mode.

Ook de eerstejaarsstudente Roos van Soest viel in de prijzen. Ze volgt de studierichting Applied Arts aan het Sandberg Institute Amsterdam en ontwierp een bedelarmband met Hemabedeltjes als rookworst, taart, fotorolletjes en zelfs het hondje Takkie. Hiermee sloot het ontwerp goed aan op de opdracht van dit jaar: ontwerp de nieuwe Hema-held.

Voor het eerst dit jaar konden ook klanten hun ontwerpen insturen. In de categorie Mode ging de prijs naar Sjanneke Broekmeulen en Ellen Wagenvoort uit Amsterdam sleepten de eerste prijs in de wacht bij de klantenwedstrijd in de categorie mode. Zij ontwierpen een handige basistas met een -volgens de jury- gedurfd uiterlijk. De jury bestond uit Marian Wigger, Joline Jolink, Simone van Eerdenburg, Ruud van der Peijl. Voor Hema zaten en Sabien Duetz (Design & Conceptmanager), styliste Femke Trouwee en categoriemanager Baby/Kinderkleding Veronique van Gool in de jury.

HEMA