• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Banana Republic in Londen

Banana Republic in Londen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Banana Republic, de populaire formule van het Amerikaanse Gap Inc., heeft voor het eerst een filiaal in Europa geopend: in Regent Street in Londen. Het aanbod omvat dames- en herenkleding en een accessoirecollectie. De opening van de winkel in Londen is tevens aangegrepen voor de lancering van de nieuwe premium lijn van Banana Republic, die Monogram is genoemd.

Op de Britse markt zal Banana Republic vooral concurreren met ketens als Jigsaw, Reiss en Massimo Dutti. Volgens Britse vakmedia liggen de prijzen in Groot Brittannië iets hoger dan in de VS, maar heeft de modeketen niet de ‘dollar for pound' strategie overgenomen die veel andere Amerikaanse retailers in Engeland hanteren. Zo kost een zijden zomerjurkje hier £95 (omgerekend €112) en $150 (€88) in de VS en een basic heren T-shirt in Groot Brittannië £9,50 (€11) en $16,50 (€9,70) in de VS.

De winkel in Londen is niet het eerste filiaal in het buitenland, Banana Republic is al een paar jaar in Azië actief en heeft onder meer winkels in Japan, Tokio en Singapore. In januari heeft Gap Inc bovendien een overeenkomst gesloten met de Griekse Marinopoulos Group. Het concern wil in de loop van 2008 en 2009 franchise filialen voor zowel Banana Republic als Gap gaan openen in Griekenland, Roemenië, Bulgarije, Cyprus en Kroatië.

www.bananarepublic.com 20 maart 2008

Banana Republic
Gap