• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Balenciaga lanceert eerste mannenmodeshow in voorjaar 2017

Balenciaga lanceert eerste mannenmodeshow in voorjaar 2017

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Modehuis Balenciaga gaat zijn pijlen richten op mannen. In het voorjaar van 2017 zal het Franse modehuis de eerste mannencollectie op de catwalk lanceren, onder leiding van de nieuwe creatief directeur Demna Gvasalia.

Het modehuis heeft al een mannenlijn, maar deze werd altijd in de vorm van lookbooks gepresenteerd. Het is nu voor het eerst in de geschiedenis van het 99-jarige modehuis dat de mannencollectie op de catwalk te zien zal zijn. Balenciaga zal op 22 juni tijdens de Paris Men’s Fashion Week een catwalkshow geven, waar de nieuwe collectie wordt gepresenteerd. “De show zal met een mannelijke visie van Balenciaga’s nieuwe creatief directeur Demna Gvasalia laten zien,” laat het modehuis donderdag in een statement aan WWD weten.

De eerste mannencatwalkshow van Balenciaga debuteert in het voorjaar 2017

De Georgische ontwerper Demna Gvasalia kwam afgelopen najaar aan boord bij Balenciaga, als opvolger van voormalig creatief directeur Alexander Wang. Hij is de mede-oprichter van Vetements en ontwikkelde voor zijn eigen label de mannencollectie. Voor zijn eerste catwalkshow van de prêt-à-porter lijn voor dames in maart ontving hij lovende reacties. De collectie, die in lijn is met de nieuwe visie van Balenciaga, heeft het typische signatuur van de ontwerper; androgeen, esthetisch en een uniek silhouet. De ontwerpen verwijzen naar het archief van het modehuis, en zijn vervolgens opnieuw uitgevonden. De grote vraag is hoe Gvasalia zijn esthetiek voor Vetements gaat vertalen naar de mannenlijn voor Balenciaga en hoe hij zich zal laten inspireren door het archief van het Franse modehuis.

Steeds meer modehuizen zoals Tom Ford, Burberry, Gucci en zelfs Vetements maken de beslissing om af te stappen van de traditionele modekalender en voegen de mannen- en vrouwencollecties samen tijdens hun catwalkshows. Het is nog niet bekend of Balenciaga onder leiding van Gvasalia, de mede-oprichter van Vetements, in de voetsporen zal treden van deze modehuizen.

Beeld: Facebook Balenciaga


Balenciaga