• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Asos ontkent beschuldigingen over slechte werkomstandigheden

Asos ontkent beschuldigingen over slechte werkomstandigheden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Asos is door het Britse parlementslid Owen Smith beschuldigd van slechte werkomstandigheden in het magazijn in Barnsleu, South Yorkshire. De e-tailer ontkent de aantijgingen.

Smith eist een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden bij de logistieke aannemer XPO. Hij zegt dat de werkomstandigheden zo slecht zijn dat ze vergelijkbaar zijn met ‘Sports Direct’. De beschuldigingen gaan vooral over de omstandigheden in het magazijn, waar nul urencontracten, onverwachte ziekacties en invasieve surveillances.

“Wij zijn verbaasd over de aantijgingen van Owen. Dit is het eerste dat we van hem horen en hij heeft nog nooit een voet in ons distributiecentrum gezet”, reageert een woordvoerder van ASOS tegenover FashionUnited. “Wij werken ongelooflijk hard samen met XPO om een positieve, ondersteunende en gezonde werkomgeving te creëren voor het team in Barnsley. Zoals we al vaker uitdrukkelijk hebben gezegd: wij werken niet met contracten zonder uren, onze mensen kunnen naar het toilet gaan of iets te drinken halen wanneer zij dat willen én we betalen meer dan het minimumloon.”

Volgens Asos wordt er juist hard gewerkt aan een zo’n goed mogelijke werkomgeving. In het magazijn zijn in de afgelopen twee jaar 567 nieuwe banen bijgekomen, benadrukt de e-tailer. Daarnaast investeert het e-commerce bedrijf hard in de locatie, door bijvoorbeeld een airconditioningsysteem van 3 miljoen pond aan te leggen voor de warme zomers. Tevens is er geld gestoken in twee restaurants op het complex.

De Britse vakbonden klaagden al langer bij Asos dat de e-tailer een ‘ondraaglijke werkdruk’ uitoefent en dat er een ‘schrikbewind heerst’ op de werkvloer.

Beeld: Asos

Asos