• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Antwerpse komt met vlekbestendige meegroei-kinderkleding

Antwerpse komt met vlekbestendige meegroei-kinderkleding

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Credits: Kinderen in kledingstukken van Chlues. Beeld: Chlues

De Antwerpse Chloë Anthonis introduceert een nieuw kinderkledingconcept. Chlues, zoals het gaat heten, is een merk dat vlekbestendige kinderkleding produceert die bovendien aan te passen is aan een groeiend kinderlichaam. Dat is te lezen in een persbericht van Chlues.

Anthonis heeft zelf een kind, de driejarige Loua. Voor haar dochter zocht Anthonis naar kleding met een lange levensduur die bovendien goed tegen vlekken zou kunnen. “Sinds ik mama ben geworden ben ik niet alleen meer begaan met de planeet en de impact van alles wat we kopen, maar ik probeer er ook voor te zorgen dat wat we hebben zo lang mogelijk meegaat,” aldus Anthonis in het persbericht. “Voor kinderkleding is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Kinderen groeien de eerste jaren zo snel. En ze morsen als de besten.”

De eerste collectie van Chlues omvat vier uniseks kledingstukken: een overall, T-shirt, sweater en broek. De lengtes van mouwen en broekspijpen zijn aan te passen door middel van knoopjes, waardoor de kledingstukken ‘minstens 1 tot 2 jaar’ kunnen meegroeien met het kind. De kledingstukken worden in België ontworpen en in Portugal geproduceerd.

De kleding van Chlues is gemaakt met biologisch katoen en wordt daarnaast behandeld met een coating op basis van water en mineralen, voornamelijk het mineraal silicum. Die coating, een technologie van Nanex, biedt een onzichtbare bescherming tegen water, vlekken en slijtage. De kledingstukken gaan daardoor langer mee en hoeven minder vaak gewassen te worden. Dat scheelt energie- en watergebruik, zegt Anthonis.

Vanaf nu zal Chlues twee keer per jaar nieuwe kleding lanceren.

Credits: De Nanex-coating biedt bescherming tegen vlekken, aldus Anthonis. Beeld: Chlues
Chlues
Kinderkleding