Andy Roddick heeft een deal met Lacoste gesloten met een looptijd van vijf jaar. Nadat Reebok deze maand bekend maakte het sponsorcontract met de tenniser niet te verlengen, was Lacoste er als de kippen bij. Het schijnt dat deze deal Roddick 5 miljoen dollar per jaar oplevert.

Vanaf 1 mei zal Andy Roddick deel uit maken van het Lacoste Tennis Team. Roddick, die op dit moment nummer 3 op de wereldranglijst staat, zal Lacoste niet alleen op het tennisveld vertegenwoordigen. Hij zal ook aanwezig zijn bij promotieactiviteiten van het sportlabel.

"Ik heb Lacoste altijd een goed bedrijf met een geweldige tennisachtergrond en leuke kleding gevonden", zegt Roddick over de deal. "Ik vind het erg leuk om met zo'n geweldig bedrijf geassocieerd te worden".

Lacoste is in 1933 door Rene Lacoste opgericht. Lacoste zelf was een proffesioneel tenniser in de jaren twintig en heeft meerdere malen Grand Sla-toernooien en de Davis Cup gewonnen. Hij besloot zelf het perfecte tennis-shirt te ontwerpen dat de hete Amerikaanse zomers kon doorstaan. Zeventig jaar later bestaat de Lacoste-groep uit meer dan achthonderd Lacoste-boutiques in honderdtien landen. Ondertussen maakt het bedrijf naast sportwear ook zonnebrillen, parfum, horloges, lederwaren en schoenen.

Nieuwsgierig geworden naar Lacoste? Onlangs heeft is een flagship store aan de PC Hooftstraat in Amsterdam geopend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN