• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • American Apparel werknemers zijn het oneens met slogan op t-shirt

American Apparel werknemers zijn het oneens met slogan op t-shirt

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Als er een bedrijf is dat het nieuws de afgelopen tijd vaak heeft weten te halen, is het wel American Apparel. De meest recente controverse waarin het bedrijf verwikkeld is geraakt, betreft het aanmoedigen van personeelsleden tot het dragen van een t-shirt met de tekst ´Ask me to take it all off´ voor Black Friday.

Een werkneemster van de modeketen stuurde een mail naar de website The Mary Sue, waarin ze kritiek heeft geuit op haar werkgever. “Ik begrijp dat American Apparel mij niet ziet als een persoon, maar mijn seksualiteit wil inzetten om hun product te verkopen,” vindt de werkneemster, die anoniem wil blijven. “Een groot deel van onze winkelmedewerkers bestaat uit meisjes die nog op de middelbare school zitten. Ongetwijfeld zullen zij ongepaste commentaren krijgen van klanten wanneer ze het shirt dragen.”

De negatieve publiciteit die de slogan op het t-shirt teweeg heeft gebracht, heeft ertoe geleid dat American Apparel de kledingvoorschriften heeft herzien. “De tekst op deze shirts - die werden verspreid onder mannelijke en vrouwelijke medewerkers - was bedoeld als woordgrap,” heeft een woordvoerder van het merk schriftelijk laten weten aan The Mary Sue. “American Apparel hecht waarde aan vrijheid van meningsuiting en het creëren van een veilige omgeving voor werknemers. Daarom hebben we besloten de t-shirts terug te halen en op zoek te gaan naar andere manieren om creatief te blijven.”

American Apparel werd vorig jaar al op de vingers getikt door de Advertising Standards Authority (ASA) nadat het merk een campagne had gelanceerd waarin het kruis van een model te zien was. Eerder dit jaar lag het bedrijf ook onder vuur omdat het in een uitgelekte e-mail modellen ´Instagramhoeren´ noemde.

American Apparel