• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Amazon mag bezorgdrones testen in Groot-Brittannië

Amazon mag bezorgdrones testen in Groot-Brittannië

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Britse luchtvaartautoriteit geeft Amazon toestemming om pakketbezorging met drones te testen voor de nieuwe bezorgdienst genaamd ‘Prime Air’. Dat heeft de Amerikaanse e-tailer onlangs bekendgemaakt. Groot-Brittannië is het eerste Europese land dat de tests met bezorgdrones toestaat.

Het is de bedoeling dat Amazon met de nieuwe dienst pakketten binnen dertig minuten bij klanten gaat bezorgen. In de Verenigde Staten heeft de webwinkel daarvoor geen toestemming gekregen, ook niet om te experimenteren met de bezorgdrones.

In Groot-Brittannië mag het nu wel, maar dan alleen in een landelijke omgeving. Door de nieuwe overeenkomst met de Britse luchtvaartautoriteit mogen dronepiloten van Amazon testvluchten maken waarbij de drone zich buiten hun zicht bevindt. Binnen de huidige droneregels is dat niet toegestaan. Ook mag de e-tailer één piloot de controle geven over meerdere drones en experimenteren met drones die obstakels zelf kunnen ontwijken dankzij sensoren.

In Canada wordt de bezorgdrone-dienst al in kleine mate getest. Eerder noemde Amazon-CEO Jeff Bezos ook Nederland als één van de testlanden van Prime Air, maar volgens RTL Nieuws heeft de Nederlandse Inspectie voor Leefomgeving en Transport nooit een aanvraag ontvangen van Amazon. Onduidelijk is of de bezorgdrones nog in Nederland getest gaan worden.

Beeld: Amazon

Amazon