• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Alibaba onder vuur wegens namaakartikelen

Alibaba onder vuur wegens namaakartikelen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondanks recente maatregelen om namaakartikelen op zijn sites tegen te gaan, blijkt uit een rapport van de Chinese overheid hoe lang Alibaba de verkoop van namaakartikelen op sites als Tmall and TaoBao door de vingers zag.

Het rapport van de Chinese overheidsinstantie SAIC (Handel en Commercie) maakte korte metten met de Chinese e-commercegigant, en hoewel het rapport later verwijderd werd van de SAIC website, werd het nieuws snel opgepakt door de buitenlandse pers.

De SAIC schreef dat Alilbaba de verkoop van namaakartikelen te lang had toegestaan op zijn platforms, waardoor het nu 'een gevaar' was geworden. Het rapport werd in juli 2014 naar aanleiding van een gesprek tussen Alibaba en SAIC samengesteld, maar werd toen niet gepubliceerd omdat het de beursgang van Alibaba in september 2014 niet in gevaar wilde brengen, aldus de instantie.

Het rapport meldt ook dat Alibaba consumenten misleidde tijdens grote verkoopacties zoals de jaarlijkse 'Singles Day' op 11 november. Vorig jaar meldde de gigant dat de omzet op die dag naar een recordhoogte van 9 miljard dollar was gestegen. Volgens Reuters klaagden handelaren echter dat ze door Tmall onder druk werden gezet om flink met hun prijzen te stunten om betere resultaten te behalen.

Alibaba