• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Aktiesport opent XL-winkels

Aktiesport opent XL-winkels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sportwinkelketen Aktiesport komt in Nederland met een nieuwe formule: Aktiesport XL. De eerste twee filialen, in Amsterdam en Rotterdam, gaan nog voor de zomer open. Deze vestigingen zijn een proef.

 

De XL-winkels verschillen van de bestaande Aktiesportfilialen doordat ze qua oppervlakte ruim twee keer zo groot zijn. De 140 vestigingen die Aktiesport nu voert, hebben een vloeroppervlak van tussen 150 en 200 vierkante meter. De XL-vestigingen zouden uitkomen op 400 tot 600 vierkante meter."Op een beperkte oppervlakte is het lastig om producten goed te presenteren," zegt Edwin Wielinga, CCO van Aktiesport. "In Aktiesport XL kunnen we op een goede manier een bredere collectie laten zien."

Aktiesport is de laatste jaren bezig aan een flinke groei. In de afgelopen vier jaar gingen er 77 nieuwe winkels open, waarvan 17 vorig jaar. Het bedrijf maakt deel uit van de Unlimited Sports Group (USG), dat de grootste speler wil worden op het gebied van sportartikelen. In 2007 nam de organisatie daarom de ketens Time Out Sport en Primo over. Naar aanleiding van die overname trok Aktiesport zich terug uit België om zich te concentreren op de Nederlandse markt.

Naast het openen van de XL-stores werkt Aktiesport op een andere manier aan versterking van zijn positie op de Nederlandse markt. Zo is het de bedoeling dat er dit jaar tussen de vijftien en twintig winkels open gaan. Ook wordt het assortiment uitgebreid door er outdoormerk Mountain Wings aan toe te voegen.

Aktiesport