• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Accessoires Stojadinov te koop
Accessoires Stojadinov te koop

Fashion

Accessoires Stojadinov te koop

Door FashionUnited

26 jul. 2007

De accessoirecollectie die Aleksandra Stojadinov ontwierp voor Otto zijn vanaf vandaag opnieuw online te koop op de website van de online retailer. De van origine Servische ontwerpster won vorig jaar de Frans Molenaarprijs en toont vanavond (26 juli) de collectie die ze ontwierp met de geldprijs die ze daarmee won. Ook de accessoires zijn dan te zien. Deel van de prijs was een overeenkomst met Otto voor een gelimiteerde accessoirecollectie, die bestond uit twee tassen, een riem en een sleutelhanger.

Dit jaar sluit Otto geen overeenkomst met de winnaar van de Frans Molenaarprijs. "De naamsbekendheid van deze ontwerpers is nog niet groot genoeg om het grote publiek aan te spreken," aldus persvoorlichtster, Nicole Severijns. Bovendien is de uitstraling van de Frans Molenaarprijs volgens Otto toch te veel couture: "Dat past niet bij het imago van Otto. We willen wel meer de richting op van mode en fashion, maar het publiek dat je aanspreekt met couture is te beperkt." Wel is het bedrijf van plan om volgend seizoen op een andere manier deel te nemen aan de Fashion Week, maar op welke manier is nog niet duidelijk.

De accessoires van Stojadinov waren al eerder online te koop. Otto verdeelde de voorraad in twee delen om meer aandacht te genereren. In totaal zijn er van elk stuk rond de vijfhonderd exemplaren gemaakt. De eerste voorraad was volgens Otto binnen enkele weken uitverkocht.