• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • 90 miljoen dollar voor Alexander Wang in rechtszaak

90 miljoen dollar voor Alexander Wang in rechtszaak

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ontwerper Alexander Wang heeft de rechtszaak gewonnen die hij aangespande tegen de oprichters van webshops waar nepartikelen onder zijn naam werden verkocht. De rechtbank van New York oordeelde dat Wang recht heeft op een schadevergoeding van 90 miljoen euro (80 miljoen euro). Daarnaast oordeelde de rechtbank dat 459 domeinnamen moesten worden geblokkeerd, en werd beslag gelegd op de bezittingen van de eigenaren van deze webpagina’s.

”Het rechtssysteem loont regelmatig grote geldbedragen uit die voornamelijk een symbolische betekenis hebben en ervoor moeten zorgen dat anderen niet dezelfde misstap begaan,” lichtte een woordvoerder van Wang toe tegenover Women’s Wear Dailey (WWD). Het is volgens de woordvoerder de eerste keer dat Wang een rechtszaak heeft aangespannen en gewonnen.

Alexander Wang wint aangespannen rechtzaak tegen namaakproducten

Hoewel Wang de zaak heeft gewonnen, ziet het ernaar uit dat de ontwerper niets zal terugzien van de winst die onterecht werd opgestreken door de oplichters, aangezien het haast onmogelijk is hen op dit moment nog op te sporen. Volgens WWD zijn ongeveer 45 oplichters verantwoordelijk voor de 459 websites waar valse handtassen, schoenen, kleding en en accessoires werden verkocht onder Wang’s merknaam. De webwinkels leverden hun goederen zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten.

Dennis Wang, Chief Principal Officer van het bedrijf, heeft aan WWD laten weten dat het bedrijf zaken omtrent intellectueel eigendom uiterst serieus neemt en hier continu mee bezig is. “Het beschermen van ons merk betekent dat we constant alert moeten zijn en proactieve maatregelen moeten nemen, zoals het tegenhouden van bestellingen bij oplichters en het contacteren van website servers waar valse websites staan geregistreerd. De creativiteit en originaliteit van onze ontwerpen gelden als de basis waarop het bedrijf is gebouwd.” Dennis Wang is dan ook blij dat de rechter het bedrijf in het gelijk heeft gesteld. “Sinds de lancering van het bedrijf in 2005 hebben we een onbeschrijflijke hoeveelheid tijd, geld en werk gestoken in het creëren van een merk dat uniek is.”

Beeld: Alexander Wang Facebook

ALEXANDER WANG