Yves Müller is de nieuwe CFO van Hugo Boss

Hugo Boss heeft Yves Müller aangesteld als CFO. Hij zal ook toetreden tot de Raad van Bestuur. Dat heeft Hugo Boss bevestigd.

Müller zal voor 1 januari 2018 toetreden tot het bedrijf. In zijn nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de Investor Relations and Administration van de Hugo Boss Group.

De nieuwe CFO begon zijn loopbaan in 1994 als auditor, waarna hij in 1999 aan de slag ging bij Tchibo GmbH, een Duitse koffieketen, waar hij verschillende topfuncties bekleedde. In 2006 trad hij toe tot de Raad van bestuur bij het bedrijf, waar hij CFO was. Waarschijnlijk zal hij pas aantreden bij Hugo Boss als er een opvolger voor hem is gevonden bij Tchibo.

"Yves Müller heeft een rijke kennis van financiën en brengt jarenlange ervaring in de detailhandel mee naar Hugo boss. Wij geloven dat deze knowhow hem zeer geschikt maakt voor de Raad van bestuur van de onderneming,” zegt Michel Perraudin, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Hugo AG.

De positie van CFO bij Hugo Boss was meer dan een jaar onbezet. Mark Langer was de vorige CFO, maar hij werd vorig jaar de CEO van het bedrijf, nadat Claus-Dietrich Lahrs vertrok. Aanleiding voor het vertrek van CEO Lahrs was de winstwaarschuwing van het Duitse modehuis als gevolg van tegenvallende omzet in de VS en China.

Hugo Boss bevindt zich middenin een herstructurering, waarbij verschillende lijnen worden samengevoegd. De prijzen tussen China, Europa en de Verenigde Staten gelijk worden getrokken om de jongere consument aan te spreken, ook worden verlieslatende winkels gesloten.

Beeld: Hugo Boss Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN