• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voorzitter Phil Knight vertrekt bij Nike

Voorzitter Phil Knight vertrekt bij Nike

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Phil Knight, de voorzitter van Nike, heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij gaat met pensioen. De president en -sinds 2006- CEO van Nike, Mark Parker, is per direct aangesteld als nieuwe voorzitter. Dat heeft Nike in een persbericht bekendgemaakt.

Aan het vertrek van Knight is een jaar voorbereidingstijd vooraf gegaan, meldt Nike. “Phil’s impact op Nike is onmeetbaar,” zegt Parker in een reactie. “Zijn drive als entrepreneur is en zal altijd onderdeel zijn van ons DNA. Samen met het buitengewone managementteam van Nike ben ik toegewijd aan het leiden van Nike naar de volgende fase van innovatie en groei, nu we atleten over de hele wereld dienen en inspireren.”

Knight vertrekt niet helemaal; hij is benoemd tot chairman emeritus, waardoor hij als observant de bestuursvergaderingen kan bijwonen en ‘zijn ervaring en tijd kan inzetten om Nike verder te laten groeien’.

“Ik kan niet meer tevreden zijn met de doordachte uitvoering van het opvolgingsplan van de Raad, en ik ben blij dat een geweldige leider als Mark de Raad zal voorzitten,” zegt Knight in een reactie. “Ik ben van plan om te blijven werken aan de promotie van de business van het bedrijf in mijn nieuwe rol, voor zolang als ik iets kan bijdragen aan het succes en de langetermijngroei van Nike.”

Naast dit nieuws maakte Nike ook bekend dat Tim Cook, de CEO van Apple, per direct is aangesteld als lead independant director van de Raad van bestuur. Cook was al director van Nike sinds 2005, en voorzitter van de Board’s Compensation Committee en lid van de Nominating & Corporate Governance Committee.

Beeld: Nike

Nike