Vince benoemt nieuwe CEO

Het Amerikaanse modebedrijf Vince Holding Corp., heeft Brendan L. Hoffman benoemd als nieuwe CEO. Hij neemt die functie per direct over van Jill Granoff, die het bedrijf afgelopen zomer onverwacht verliet. Dat meldt Fashionista.com.

Bovendien betreedt Hoffman Vince’s Raad van Bestuur. Tijdelijke CEO Mark Brody, sinds 2008 directielid van Vince, blijft werkzaam bij het bedrijf.

Hoffman heeft al enige ervaring in de modebranche. Van februari 2012 tot augustus vorig jaar was hij CEO en voorzitter van warenhuisbedrijf The Bon-Ton Stores Inc. Daarvoor bekleedde hij diezelfde functie bij het Amerikaanse luxe warenhuis Lord & Taylor en Neiman Marcus Direct, dochteronderneming van de Neiman Marcus Group Inc. Bij die laatste positie hield hij toezicht op de lancering en ontwikkeling van bergdorfgoodman.com. “Als jarenlange aanbidder van het merk Vince, zie ik een enorme potentie voor het bedrijf,” zegt Hoffman in een verklaring. “Ik kijk ernaar uit samen te werken met een zeer getalenteerd team voor de ontwikkeling en uitvoering van een strategisch plan dat ons zal helpen winstgevend te worden.”

Vince Holding Corp., opgericht in 2002, heeft geen makkelijke zomer achter de rug. In juli stapte de top - zowel CEO Jill Granoff als creatief directeur Karin Gregersen - onverwachts op en bovendien leed het modebedrijf in het tweede kwartaal grote verliezen. Vince is verkrijgbaar via luxewebshops als Net-a-porter.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN