• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Salvatore Ferragamo benoemt Paul Andrew als ontwerper vrouwenschoenenlijn

Salvatore Ferragamo benoemt Paul Andrew als ontwerper vrouwenschoenenlijn

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het Italiaanse modehuis Salvatore Ferragamo heeft Paul Andrew aangesteld als women’s footwear design director. Hij is per direct werkzaam in zijn functie. Andrew volgt Massimiliano Giornetti op, die na 16 jaar in maart vertrok bij het modebedrijf.

“We zijn blij om zo’n dynamisch en gevestigd talent te verwelkomen in het bedrijf,” zegt president Ferruccio Ferragamo in een statement. “We zijn trots op dit talent dat de geschiedenis voedt en we geloven dat Paul’s credo goed matcht met de geest in het hart van ons modehuis.”

Andrew richtte drie jaar geleden zijn eigen vrouwenschoenenlijn op. Hij staat bekend om zijn elegante en luxe ontwerpstijl. Eerder werkte hij ook voor Calvin Klein en Alexander McQueen en hij geldt als rising star in schoenenontwerpersland. In 2014 won hij de CFDA/Vogue Fashion Fund, waarmee hij als eerste schoenenontwerper de primeur had.

“Het is een grote eer om uitgenodigd te worden om de creatieve visie voor de toekomst van de vrouwenschoenendivisie te leiden,” reageert Andrew. “Ik kijk ernaar uit om een nieuw perspectief naar het bedrijf te brengen, in lijn met de vraag van de hedendaagse markt, het verbinden van de kracht van het erfgoed en industriele kracht met hoog design en de laatste productietechniek. De eerste collectie van Andrew’s hand zal volgend jaar gepresenteerd worden. Hij zal tevens zijn eigen label blijven voortzetten.

In het eerste half jaar van 2016 heeft de Salvatore Ferragamo een omzet van 710 miljoen euro gerapporteerd. Dat komt neer op een daling van 2 procent en 3 procent bij wisselkoerscorrecties. CEO Michele Norsa zal eind dit jaar het modehuis verlaten . Hij wordt opgevolgd door Eraldo Poletto, voormalig topman van het Italiaanse accessoiremerk Furla. Norsa gaf 10 jaar lang leiding aan het bedrijf en leidde Salvatore Ferragamo naar de beurs.

Beeld: Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo