Ralph Lauren stopt als topman van zijn het modehuis dat hij bijna 50 jaar geleden oprichtte. Hij heeft de Zweed Stefan Larsson, voormalig voorzitter van de Amerikaanse modeketen Old Navy, benoemd als nieuwe CEO van Ralph Lauren.

Lauren, 75, blijft aan als executive chairman en chief creative officer, maar zal zich niet mengen in het dagelijks reilen en zeilen van het bedrijf. Dat zei hij zelf in een interview met Women’s Wear Daily. Ondertussen gaat ook Jack Nemerov, huidig voorzitter en COO, met pensioen en wordt adviseur van het bedrijf.

Larsson werkte sinds oktober 2012 bij Old Navy, waar hij verantwoordelijk was voor drie achtereenvolgende jaren van winstgevende groei. Ook nam de omzet met 1 miljard dollar toe. Daarvoor werkte hij vijftien jaar als lid van het management team van H&M in een tijd van explosieve groei voor het bedrijf.

Dat Larsson zijn ervaring opdeed in fast fashion mode maakt hem een aparte keuze voor deze functie, maar volgens Lauren zijn het zijn gelijkgestemde geest en passie die voor hem de doorslag gaven. Larsson heeft in ieder geval veel internationale ervaring en expertise in het aansturen van een Amerikaans bedrijf.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN