• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Proenza Schouler benoemt nieuwe CEO

Proenza Schouler benoemt nieuwe CEO

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse modemerk Proenza Schouler heeft Judd Crane benoemd als CEO. Hij volgt Ron Frasch op, die sinds vorig jaar als interim-topman werkzaam is geweest voor het merk, zo meldt WWD.

Crane is de voormalig directeur van damesmode en accessoires voor Selfridges in Londen. Hij was daar vier jaar lang verantwoordelijke voor de inkoop en merchandising van alle productcategorieën, waaronder ook kindermode, sieraden, tassen, schoenen en ready-to-wear.

Daarvoor was Crane senior merchandising director bij de Pedder Group, de accessoiretak van de in Hongkong gevestigde modegroep Lane Crawford Joyce Group. Hij was daar verantwoordelijk voor een groot deel van de Aziatische activiteiten, waaronder in Hongkong, China, Taiwan, Indonesië en Singapore.

Jack McCollough en Lazaro Hernandez, oprichters en ontwerpers van Proenza Schouler, zijn van plan hun tassen- en accessoire assortiment uit te breiden, en Crane zegt uit te kijken naar ‘de ontwikkeling van de zakelijke strategie om de enorme potentie van het merk te bereiken’. De komende twee tot drie jaar zal het bedrijf deze tak, die goed is voor de helft van de omzet, flink opschudden.

Proenza Schouler