Nieuwe voorzitter voor American Apparel

Na alle tegenslagen in 2015 lijkt het erop dat American Apparel de weg naar boven weer terugvindt. Het Amerikaanse merk heeft Paul Charron aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van bestuur.

Susan Davidson is ook aan boord gekomen bij het Amerikaanse merk. Zij werkte eveneens bij Claiborne en runt momenteel het modebedrijf Scoop en The Zac Posen Design House. Volgens de Los Angeles Times zal ook Bruce Fetter toetreden tot de Raad van bestuur als nieuw bestuurslid. American Apparel zou een ‘nieuwe fase als beursgenoteerd bedrijf’ in gaan volgens het krantenbericht.

Na het goedkeuren van het nieuwe business plan zijn de nieuwe teamleden van groot belang om American Apparel weer een gezonde positie te geven in de mode-industrie. Naast de nieuwe aanstellingen zal CEO Paul Schneider zijn positie behouden.

Oprichter Dov Charney, die niet langer verbonden is aan het modebedrijf, deed tijdens de herstructureringen verschillende pogingen om het bedrijf weer terug te krijgen, in samenwerking met verschillende investeerders en zakelijke partners. In januari heeft de Amerikaanse rechtbank het reorganisatieplan van American Apparel goedgekeurd, waarbij de poging tot overname van het bedrijf door oprichter Dov Charney definitief van de baan was. De rechter stemde in met het reorganisatieplan van 200 miljoen dollar, waarbij de kledingketen in particuliere handen komt van een aantal hedge funds waaronder Monarch Alternative Capital. De schuld wordt met 230 miljoen verminderd en er komt 80 miljoen dollar in liquiditeiten vrij. Met de uitspraak komt een einde aan een pijnlijke periode voor het bedrijf, dat door diverse rechtszaken tegen de omstreden Charney dreigde onder te gaan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN