• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe CFO voor Salvatore Ferragamo

Nieuwe CFO voor Salvatore Ferragamo

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Ugo Giorcelli is aangesteld als CFO van Salvatore Ferragamo. Hij zal vanaf 15 maart 2017 zijn nieuwe rol op zich nemen. Dat melden diverse media.

Giorcelli vervangt Ernesto Greco, die al sinds 2007 werkzaam is voor het Italiaanse label. Greco zal zijn positie handhaven tot 14 maart 2017, dan staat de goedkeuring van de geconsolideerde jaarrekening 2016 gepland.

De nieuwe CFO heeft veel internationale ervaring in leidinggevende posities bij beursgenoteerde vennootschappen, laat Salvatore Ferragamo in een verklaring weten. Hij was sinds 2007 de CFO van Amplifon.

De aanstelling van Giorcello volgt verschillende nieuwe benoemingen die dit jaar plaatsvonden. In maart verliet creatief directeur Massimiliano Giornetti het modehuis. Hij gaf leiding aan alle categoriën. CEO Michele Norsa vertrok ook Salvatore Ferragamo; hij werd opgevolgd door Eraldo Poletto. Guillaume Meilland werd vervolgens aangesteld als hoofdontwerper van de mannencollectie. Eerder werd Fulvio Rigoni aangenomen voor het ontwerpen van de ready to wear vrouwenlijn en kwam Paul Andrew aan boord als design director van de damesschoenen.

De Salvatore Ferragamo Group noteerde in de eerste negen maanden van boekjaar 2017 een omzet van 1,01 miljard euro. Dat komt neer op een daling van 0,7 procent, of 4 procent bij constante wisselkoersen, ten opzichte van de 1,021 miljard euro in dezelfde periode in 2015. De Italiaanse groep rapporteerde in de eerste negen maanden eindigend op 30 september een nettowinst van 112,5 miljoen euro, een stijging van 0,2 procent ten opzichte van de 112,3 miljoen euro vorig jaar. Het EBITDA steeg met 0,7 procent naar 216 miljoen euro en de operationele winst kwam 2 procent lager uit op 170 miljoen euro.

Beeld: Salvatore Ferragamo PR

Salvatore Ferragamo