• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mede-oprichter Gant overlijdt
Mede-oprichter Gant overlijdt

Mensen

Mede-oprichter Gant overlijdt

Door Wendela van den Broek

18 mrt. 2016

Elliot Gant, mede-oprichter van het sportieve modemerk Gant, is afgelopen zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Gant werd in Brooklyn geboren maar verhuisde naar New Haven in Connecticut toen het bedrijf van zijn vader, de Gant Shirting Company, naar het plaatsje werd overgeplaatst. Gant’s vader produceerde samen met zijn compagnon overhemden voor het iconische Brooks Brothers.

Elliot Gant en zijn broer Marty richtten in 1949 het Gant merk op, en overtuigden hun vader om voor hun eigen merk overhemden te produceren. Het merk werd al snel erg geliefd, vooral onder studenten aan de universiteit Yale. Het uiterlijk van de overhemden was namelijk erg studentikoos, in de stijl van American East Coast Preppy en het duo experimenteerde met felle kleuren en verschillende stoffen.

In 1968 verkochten de broers hun bedrijf aan Consolidated Foods, maar bleven aan om de ontwikkeling van het merk van overhemdenspecialist naar sportmerk aan te sturen. In 1971 produceerde Gant zijn eerst sportcollectie en in 1974 werd Gant Rugger gelanceerde. Later, in 1981, werden ook broeken en accessoires aan het assortiment toegevoegd.

Gant werd in de loop der jaren meerdere malen verkocht, maar is nu onderdeel van Maus Freres. Het is niet bekend wanneer Elliot Gant daadwerkelijk het bedrijf verliet, maar volgens Women’s Wear Daily zou hij in de jaren zeventig zijn opgestapt.