• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Marks & Spencer-voorzitter Robert Swannell treedt af

Marks & Spencer-voorzitter Robert Swannell treedt af

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Robert Swannell vertrekt na zes jaar als voorzitter van Marks & Spencer. De 66-jarige Britse zakenman gaat volgend jaar met pensioen, al blijft hij aan in zijn functie totdat er een opvolger voor hem is gevonden. Dat maakte de Britse warenhuisketen dinsdag bekend.

De beslissing van Swannell, een voormalig investeringsbankier, komt minder dan een jaar na het aftreden van CEO Marc Bolland, wiens opvolger Steve Rowe een grote herstructurering invoerde.

”Een jaar geleden hebben we Steve Rowe verkozen als onze nieuwe CEO. Steve voltooide een grondige analyse van het bedrijf en een gedetailleerd plan om een eenvoudiger en meer relevant M&S op te bouwen,” aldus Swannell in een verklaring. “Dit plan is nu gaande en ik denk dat het de juiste tijd is voor het bedrijf om op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter,” zegt Swannell, eraan toevoegend dat het “een voorrecht is geweest om voorzitter te zijn van zo’n iconisch bedrijf”.

Swannell werd in oktober 2010 benoemd tot niet-uitvoerend directeur van M&S en werd in januari 2011 aangesteld als voorzitter van het warenhuisbedrijf. Voorheen was hij dertig jaar lang investeringsbankier bij Schroders/Citigroup en voorzitter van Citi European Investment Bank.

Onafhankelijk bestuurslid Vindi Banga zal de komende tijd het zoekproces naar de vervanging voor Swannell leiden.

Beeld: Marks & Spencer

Marks & Spencer