Mark Breitbard nieuwe CEO Banana Republic

Banana Republic’s moederbedrijf, Gap Inc., heeft Mark Breitbard aangesteld als nieuwe CEO van het merk. Hij neemt de taak over van Andi Owen vanaf mei dit jaar.

“Mark brengt specifieke kennis van retail leiderschap naar Gap Inc., samen met een grote kennis van het bedrijf en onze klanten,” zegt Art Peck, CEO van Gap Inc., in een statement van het bedrijf. “We weten waar Banana Republic tot in staat is en met Mark zijn vermogen om innovatie en transformatie te realiseren zal helpen om het merk weer tot leven te brengen en een sterke positie te geven op de lange termijn.”

Breitbard is geen onbekende bij Gap. Hij heeft al eerder gewerkt bij Gap North America en was hoofd merchandising bij Old Navy, een van de merken in het portfolio van Gap.

Daarnaast is hij ook werkzaam geweest bij Levi Strauss & Co en Abercrombie & Fitch. Breitbard was recentelijk CEO bij Gymboree Corp, een kindermodemerk uit San Francisco.

Gap Inc. heeft al enkele tijd te maken met tegenvallende omzetcijfers. Zo noteerde het Amerikaanse bedrijf het afgelopen fiscale jaar een daling van 2 procent. Toch blijft het bedrijf positief en verwacht voor 2017 dat de omzet gelijk blijft met 2016.

Beeld: Banana Republic Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN