Marissa Webb treedt af als creatief directeur Banana Republic

Na anderhalf jaar vertrekt Marissa Webb als creatief directeur bij Amerikaanse moderetailer Banana Republic. Webb, voorheen ontwerpster voor J. Crew en eigenaresse van haar eigen modemerk, zal het bedrijf echter niet helemaal verlaten. Dat meldt WWD.

Webb trekt zich terug uit de dagelijkse activiteiten en wordt actief als creatief adviseur bij het modemerk. Gap Inc., moederbedrijf van Banana Republic, zal bovendien een aandeel blijven houden in Webb’s eigen kledinglijn, die ze sinds 2013 showt op de New York Fashion Week. Volgens een vertegenwoordiger van Banana Republic krijgt Webb met haar nieuwe adviserende rol meer tijd om zich te concentreren op haar gelijknamige merk, zo meldt Refinery 29.

Gap Inc. heeft verklaard geen opvolger voor Webb te benoemen. Dat deed het bedrijf ook niet toen Rebekka Bay vorig jaar ontslag nam als Gap’s creatief directeur. Banana Republic gaat door met een groot ontwerpteam.

“Banana Republic had veel geluk met Webb’s gedreven en creatief leiderschap de afgelopen anderhalf jaar. Als creatief directeur heeft ze een team van geweldige ontwerpers, stylisten en beeldend kunstenaars opgebouwd en heeft het ze merk een boost gegeven in termen van veelzijdige stijl en moderne esthetiek,” zegt Banana Republic’s woordvoerster Liz Nunan in een verklaring.

Banana Republic worstelt al een tijdje met mindere omzetresultaten. Cijfers die vorige week werden onthuld door Gap Inc. laten zien dat de verkoopresultaten ook onder Webb niet zijn zijn verbeterd. Het modemerk zag afgelopen jaar een omzetdaling van 10 procent.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN