• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Louis Vuitton ontkent vertrek Nicolas Ghesquière

Louis Vuitton ontkent vertrek Nicolas Ghesquière

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De geruchten dat creatief directeur Nicolas Ghesquière zou vertrekken bij het modehuis zijn sterk ontkend door Louis Vuitton. Volgens Reuters zou zijn plaats worden ingenomen door Jonathan Anderson. Het modehuis heeft echter verklaard dat Ghesquière’s contract nog doorloopt tot november 2018.

“Mensen in de studio verwachten dat hij (Ghesquière) vertrekt, waarschijnlijk na de oktobercollectie,” had een van de bronnen tegen Reuters gezegd. Volgens de media zou de ontwerper graag zijn eigen label starten. Eind juni sprak hij daar al over. Tijdens de Franse talkshow Le Petit Journal liet hij doorschemeren dat dat wel eens binnen ‘afzienbare tijd zou kunnen gebeuren’.

Op de vraag of hij zijn eigen lijn zal starten zei hij ‘ik hoop het’, eraan toevoegend dat hij al best zou kunnen beginnen’. Waarschijnlijk verwees hij destijds naar de mogelijkheid om zijn rol bij Vuitton te combineren met zijn eigen lijn. Als de reporter vraagt naar een mogelijke datum antwoordt de ontwerper met een grijns: “Ik zou graag binnenkort willen starten. Ik heb nog geen datum, maar ik kom er bij je op terug.”

Ghesquière kwam in november 2013 aan boord bij het Franse modehuis, en had eerder de creatieve leiding over Balenciaga. Volgens WWD is Louis Vuitton momenteel de teams rond de ontwerper aan het reorganiseren, en wordt het assortiment opnieuw beoordeeld. Er zou echter niet getwijfeld worden aan het creatief leiderschap van Nicolas Ghesquière.

Louis Vuitton
Nicolas Ghesquiere