Kim Jones wordt womenswear ontwerper bij Fendi

Modeontwerper Kim Jones neemt er een extra taak bij. Jones is al geruime tijd de ontwerper van Dior Men, maar is vanaf nu ook de ontwerper voor de womenswear ready-to-wear afdeling van Fendi, zo meldt het laatstgenoemde merk op social media. Jones zal dus verantwoordelijk zijn voor twee verschillende merken.

Jones gaat bij Fendi samenwerken met Silvia Venturini Fendi. Venturini Fendi was tot nu toe verantwoordelijk voor Fendi sinds de dood van Karl Lagerfeld in 2019. Lagerfeld stond al sinds 1965 aan het creatieve hoofd bij het Italiaanse modehuis. Venturini Fendi blijft artistiek directeur de menswear en accessoires collecties bij Fendi, aldus het statement.

Kim Jones nu ontwerper bij Fendi én Dior

“Om te mogen werken bij twee prestigieuze modehuizen is een eer als een ontwerper. Dat ik mij mag aansluiten bij het modehuis Fendi terwijl ik mijn werk bij Dior Men voortzet is een voorrecht,” aldus Jones in het statement. “Een warm welkom voor Kim voor wie ik diep respect en vriendschap heb. Ik zie er naar uit met hem het Fendi universum naar het volgende niveau te tillen,” aldus Venturini Fendi. Bernard Arnault, topman bij Fendi en Dior moederbedrijf LVMH, doet ook nog een duit in het zakje. “Kim Jones is een fantastisch talent en sinds hij zich heeft aangesloten bij LVMH heeft hij keer op keer zijn vermogen om de codes en het erfgoed van de modehuizen toe te passen bewezen. Dit doet hij terwijl hij ze opnieuw vormgeeft met lef en moderniteit. Ik ben overtuigd dat zijn visie en passie bij Fendi zullen bijdragen aan het succes van de damescollecties.

Het is de eerste stap van Kim Jones in de damesmode. Jones heeft al een flinke carrière opgebouwd in de modebranche. Hij heeft onder andere gewerkt bij Umbro, Mulberry, Alexander McQueen. Alfred Dunhill en Louis Vuitton.

Beeld: Credit: Patrick Kovarik / AFP

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN