• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Karl Lagerfeld ontvangt La Médaille Grand Vermeil de la Ville

Karl Lagerfeld ontvangt La Médaille Grand Vermeil de la Ville

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Na afloop van de Chanel herfst/winter 2017 Couture show ontving ontwerper Karl Lagerfeld de La Médaille Grand Vermeil de la Ville van de gemeente Parijs. Lagerfeld ontving de medaille vanwege zijn toevoeging aan de reputatie van Parijs als modestad.

Het decor van de catwalkshow in het Grand Palais was een reproductie van de Eiffeltoren van 50 meter hoog. Na de finale liep Lagerfeld onder de gebouwde Eiffeltoren door waar de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, op hem wachtte.

”Jouw genialiteit zorgt ervoor dat je risico’s kunt nemen en ons mee kunt nemen in een universum waarin je excelleert. Je bent een immens talent en een fantastisch persoon die zoveel heeft gedaan voor onze stad om deze nog creatiever, magischer en mooier te maken,” aldus Hidalgo.

Lagerfeld in reactie: “Ik ben een buitenlander en ik ben er trots op. Wij, als buitenstaanders, zien hoe Frankrijk echt leeft. En met de laatste veranderingen hebben we het idee dat Frankrijk echt veranderd is. Iedereen wil naar Parijs komen en leven in Frankrijk en weer Frans leren. En dat vind ik formidable! Als je niet frans bent zie je dingen duidelijker, zonder nationalisme en patriottisme. En ik wil graag Vive La France zeggen! Vive Paris! En hopelijk worden de Olympische spelen van 2024 gehouden in Parijs!”

Beeld: Hendrik Ballhausen/dpa

Karl Lagerfeld