• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Jonathan Akeroyd is de nieuwe CEO van Versace

Jonathan Akeroyd is de nieuwe CEO van Versace

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Modehuis Versace heeft een nieuwe CEO gevonden: Jonathan Akeroyd. Hij was voorheen CEO van Alexander McQueen. Dat meldt WWD.

Akeroyd volgt Gian Giacomo Ferraris op, die vanaf 2004 de CEO van het modehuis was. Hij is per direct aangesteld, maar zal pas vanaf medio juni aan het werk gaan in zijn nieuwe functie, zeggen bronnen.

"We zijn verheugd om Jonathan Akeroyd te verwelkomen als onze nieuwe CEO," laat vicepresident en artistiek directeur Donatella Versace aan WWD weten. Ze voegt toe dat hij ‘een bewezen track record meebrengt in het bouwen van wereldwijde merken, het sturen van groei en voortstuwen van strategische ontwikkeling’ en dat ‘Akeroyd’s expertise en visie in de industrie de sleutel zal zijn in het verder brengen van de volgende ontwikkelingsfase van Versace’.

Akeroyd roemt in een reactie op zijn aanstelling het modehuis als een ‘dynamische en innovatieve organisatie. “Versace is een iconisch en wereldwijd lifestylemerk dat bekend is als een van de beste namen in luxury. Ik kijk uit naar de implementatie van de lange termijn business strategie die de visionaire en creatieve richting van Donatella Versace en haar team ondersteunt.”

Donatella Versace dankt oud-CEO Ferraris voor ‘het doen van een geweldige job in het veilig stellen van de status van Versace als een van ‘s werelds toonaangevende luxemerken. Het is niet bekend wat Gian Giacomo Ferraris’ volgende stap zal zijn.

Ferraris kwam in 2009 aan boord bij het modehuis. In 2014 nam de Amerikaanse private equity firma The Blackstone een belang van 20 procent in Versace. Het modehuis overweegt al een aantal jaar een beursgang, die volgens bronnen in 2020 zou moeten plaatsvinden.

Beeld: Facebook Versace

Versace