Er klinkt alweer gerommel in de wereld van de Franse couture. Hedi Slimane zou mogelijk vertrekken bij modehuis Saint Laurent, zo melden bronnen van Women’s Wear Daily.

Volgens deze bronnen zouden de ontwerper en het modehuis, dat eigendom is van luxeconcern Kering, nog geen akkoord hebben bereikt in de onderhandelingen omtrent de verlenging van zijn contract. Slimane zou op het punt staan het huis voor de tweede keer te verlaten.

Bovendien zou Saint Laurent al uitvoerige gesprekken hebben gehad met een mogelijke opvolger, Anthony Vaccarello, die momenteel creatief directeur is van het Versus merk van het huis Versace.

Slimane, die voorheen creatief directeur was van Dior Homme, ging in 2012 aan de slag bij Yves Saint Laurent en doopte het huis prompt om tot Saint Laurent, in navolging van de ideologie van Yves Saint Laurent hemzelf. Het zou de tweede keer zijn dat Slimane voor het modehuis zou werken. Ruim tien jaar eerder werkte hij voor YSL Rive Gauche pour Homme.

Slimane heeft groot succes geboekt bij het merk. Vooral zijn leren motorjacks en tassen zijn erg geliefd en de omzet is alsmaar gegroeid. In het derde kwartaal rapporteerde het merk een omzetstijging van maar liefst 26,6 procent.

Mocht Slimane daadwerkelijk opstappen, dan betekent dat weer een grote opschudding voor de Franse modebranche. Vorig jaar volgden het vertrek van Raf Simons bij Dior en Alber Elbaz bij Lanvin elkaar in rap tempo op. Zou Slimane zich eventueel bij een van deze huizen aansluiten? Bij Dior heeft hij tenslotte een succesvol verleden. Bronnen bij Dior achten dit echter onwaarschijnlijk, omdat Slimane veel waarde hecht aan creatieve vrijheid in alle opzichten. Dat zou hij bij Dior niet krijgen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN