• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Hedi Slimane rekent af met geruchten

Hedi Slimane rekent af met geruchten

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Hij gaat geen eigen label beginnen. Met de toenemende geruchtenstroom heeft Hedi Slimane een advocaat ingehuurd om de geruchten dat hij aan eigen modelabel werkt de kop igedrukt.

Verschillende media meldden dat Slimane meetings zou hebben belegd met investeerders om geld voor zijn nieuwe label bij elkaar te krijgen. Vorige maand zou Slimane gespot zijn in Doha Qatar, waar de kantoren van Mayhoola for Investments zich huisvest. Mayhoola for Investments is eigenaar van Valentino en heeft aandelen in Anya Hindmarsh.

Slimane plaatste namens het in Parijs gevestigde advocatenkantoor Cabinet Temime and Associés op Slimane's social mediakanalen een verklaring, waarin deze geruchten tegengesproken worden: "Hedi Slimane heeft niet in het verleden, en zeker niet nu, de intentie of wens uitgesproken om een eigen label te lanceren onder zijn eigen naam, en ontkent daarom de geruchten. Vermeende ontmoetingen met investeerders, in Parijs of Doha, hebben niet plaatsgevonden."

Slimane bedankt in de brief ook het Franse modehuis waar hij vier jaar creatief directeur was, inclusief de studio-, coutureteams en de naaisters met wie hij intensief heeft samengewerkt. Ook dankte hij Pierre Berge, de partner van Yves Saint Laurent die hem destijds had aangenomen. Hij liet weten zijn ‘vier creatieve en inspirerende jaren’ als creatief directeur van het Franse modehuis op te dragen aan Berge.

Hedi Slimane publiceert statement over geruchten eigen label

Op 1 april 2016 werd bekend dat Hedi Slimane bij Saint Laurent zou vertrekken. Officieel vertrok hij wegens ‘persoonlijke redenen’, maar ook de geruchten gaan dat Slimane bezweken zou zijn onder de druk van de snelle mode-industrie. Slimane is inmiddels opgevolgd door Anthony Vaccarello, die daarvoor zijn baan bij Versus Versace achter zich liet. Slimane heeft tot nu toe niets bekendgemaakt over zijn vervolgstappen.

Met Slimane’s statement en ontkenning van het lanceren van een eigen label zijn de geruchten echter nog niet uit de lucht. Sommige kenners menen dat hij de nieuwe creatief directeur wordt van Chanel, en dat hij daarmee Karl Lagerfeld zal gaan opvolgen bij het modehuis als hoofd menswear. Die speculatie werd overigens gevoed door het feit dat Lagerfeld tijdens de Cruise Show 2017 van Chanel in Cuba een Saint Laurent jasje van Hedi Slimane droeg. Het zal echter nog maar de vraag zijn of het ooit zover komt, want Slimane heeft een concurrentiebeding getekend met Yves Saint Laurent, zodat hij niet aan de slag kan gaan bij een concurrerend modehuis.

Tekst: Danielle Wightman-Stone voor Fashionunited.uk. Vertaling en bewerking: Anne Buis/Esmee Blaazer

Beeld: Facebook Yves Saint Laurent

Hedi Slimane