Grote verschuivingen bij LVMH: CEO Sidney Toledano van Dior stapt op

Sidney Toledano zal zich terugtrekken als CEO van Christian Dior. De Fransman, die bijna twintig jaar aan het roer stond van het luxe-modehuis, maakt de overstap naar moederbedrijf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Pietro Beccari, de huidige CEO van het eveneens door LVMH geleide Fendi, zal zijn plek innemen.

Dat meldt WWD, op basis van een statement van LVMH dat het medium in handen heeft. Toledano zal vanaf januari 2018 terugtreden en aan de slag gaan als CEO van de mode-tak van het concern. Hij neemt het stokje over van Pierre-Yves Roussel, die als speciaal adviseur betrokken blijft bij de besluitvorming. Toledano zal de leiding krijgen over een breed scala aan merken waaronder Kenzo, Givenchy en Marc Jacobs.

De wisseling van de wacht in de top van ‘s werelds grootste producent van luxe-artikelen komt na maanden van speculaties. In juli nam LVMH Dior over voor een bedrag van zo’n 6,5 miljard euro, waarmee het in één klap het tweede grootste merk onder de LV-paraplu werd.

Bernard Arnault, CEO van LVMH, is content met de verschuivingen. “De aanstelling van Pietro Beccari als CEO van Dior luidt het begin in van een nieuw tijdperk,” aldus de Fransman in het eerder genoemde statement. “Hij is een geweldig leider die Dior tot nog grotere hoogte kan brengen in de toekomst.” Over Toledano zegt hij het volgende: “Sidney Toledano is de drijvende kracht achter het grote wereldwijde succes van Dior. Hij heeft geweldig werk afgeleverd over de afgelopen 25 jaar, samen met een team vol getalenteerde ontwerpers. Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken en ben verheugd dat we ook in de toekomst gebruik kunnen blijven maken van zijn expertise.”

Beeld: Anne-Christine Poujoulat, Alberto Pizzoli / AFP

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN