• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Gaat Karl Lagerfeld met pensioen?

Gaat Karl Lagerfeld met pensioen?

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De Chanel Cruise show in Cuba die volgende maand plaats vindt zou mogelijk de laatste show zijn van Karl Lagerfeld. De 82-jarige ontwerper zou namelijk willen stoppen met ontwerpen, zegt een ingewijde tegen PageSix.com.

Volgens ‘een vriend van Lagerfeld uit Parijs’ zou de ontwerper ‘erg moe zijn’. “Het gaat niet goed met hem en hij is er klaar voor om te stoppen,” zegt de bron tegen de website. Het zou een opmerkelijke stap zijn, want Karl Lagerfeld liet in 2012 aan de media weten dat hij ‘pas zou stoppen met werken als hij dood zou gaan’. “Waarom zou ik stoppen met werken? Als ik dat doe, ga ik dood en dan is het allemaal voorbij” waren toen zijn befaamde woorden tegen VogueTV.

Sinds 1983 staat Karl Lagerfeld als creatief directeur aan het hoofd van Chanel en sinds 1965 is hij eveneens verantwoordelijk voor de creatieve koers van Fendi. Bovendien heeft hij ook nog zijn eigen label Karl Lagerfeld. Hoewel hij altijd geheimzinnig deed over zijn leeftijd, is de ontwerper volgens biografe Alicia Drake 82 jaar (op de site Karl.com wordt echter 77 jaar vermeld).

De woordvoerder van Lagerfeld wilde geen commentaar geven aan PageSix.com.

Update: Chanel laat aan FashionUnited weten: "De geruchten dat de heer Lagerfeld stopt het ontwerpen van de collecties en dat de show van de Cruise Collectie in Cuba de laatste is zijn ongefundeerd."

Karl Lagerfeld