Frida Giannini heeft Gucci al verlaten

Frida Giannini, voormalig creatief directeur van Gucci, heeft het modemerk eerder verlaten dan in december werd aangekondigd. Dit heeft een een woordvoerder van Kering, het luxebedrijf waar Gucci onder valt, bevestigd. Kering heeft het contract van de ontwerpster een maand eerder stopgezet, nadat de nieuwe CEO, Marco Bizzarri, in functie ging.

Eerder werd verwacht dat Giannini afscheid zou nemen tijdens de Milaan Fashion Week. Een interne bron meldt dat hier geen tijd voor is en nu met spoed naar een nieuwe opvolger wordt gezocht. Op die manier kan Giannini's opvolger de nieuwe creatieve richting van Gucci tijdens Milaan Fashion Week laten zien. Het is niet bekend waarom Gucci's besluit zo plotseling was en welke ontwerper op Milaan Fashion Week met de eer zal strijken. Gucci was niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens een bron zou het vertrek van Giannini te maken hebben met de tegenvallende verkoopcijfers van Gucci. "De laatste drie of vier seizoenen heeft Gucci geen product op de markt gebracht waar iedereen het over heeft. Het 'nieuwe' Gucci hoopt op een nieuwe lijn met populaire accessoires," aldus een bron. Dit schrijft Women's Wear Daily.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN