• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Francisco Costa en Italo Zucchelli vertrekken bij Calvin Klein

Francisco Costa en Italo Zucchelli vertrekken bij Calvin Klein

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De creatief directeuren van Calvin Klein, Francisco Costa en Italo Zucchelli, vertrekken bij het modelabel. Hun vertrek is het gevolg van een nieuw wereldwijd gelanceerde creatieve strategie, maakt Calvin Klein Inc. bekend.

“De creatieve strategie onderstreept het begin van een ander significant hoofdstuk van het merk Calvin Klein en diens erfenis sinds het aftreden van de heer Klein,” laat Steve Shiffman, CEO van Calvin Klein Inc., in een reactie weten. “Ik wil Francisco en Italo graag bedanken voor hun niet aflatende inzet voor het merk Calvin Klein en hun prestaties in het afgelopen decennium. Ze hebben allebei enorm bijgedragen aan creëren van Calvin Klein als wereldleider in de mode-industrie, en dat hebben ze gedaan met toewijding, focus en creativiteit.”

De nieuwe richting van het merk zal uiteindelijk één creatieve visie volgen in alle categorieën van het bedrijf, stelt Calvin Klein Inc. in een persbericht, eraan toevoegend dat een aankondiging te zijner tijd zal volgen.

De creatief directeuren stonden aan het hoofd van de Calvin Klein Collection. Costa had de creatieve leiding over de vrouwencollecties en Zucchelli was verantwoordelijk voor de mannencollecties. Ze hebben zelf nog niet gereageerd op hun vertrek.

Nieuwe creatieve strategie is reden vertrek creatief directeuren Calvin Klein

Sinds 2013 is het bedrijf al begonnen met het heroveren van de jeans- en ondergoedmarkt, die via social media veel aandacht kreeg met onder andere Justin Bieber en Kendall Jenner als boegbeelden. Volgens Calvin Klein gaat het om een ‘evolutie van het merk Calvin Klein’, dat naar eigen zeggen streeft naar een retailomzet van rond de 10 miljard dollar (8,7 miljard euro).

Wie de opvolger van Francisco Costa en Italo Zucchelli wordt is nog niet bekend, maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Ingewijden in de mode-industrie denken nog steeds aan Raf Simons, die in oktober 2015 vertrok bij Dior, maar anderen noemen Hedi Slimane, die recentelijk vertrok bij Saint Laurent. Slimane werd opgevolgd door Anthony Vaccarello, die daardoor bij Versus Versace werkte. Ulrich Grimm is overigens nog steeds de creatief directeur van schoenen en accessoires bij Calvin Klein.

Calvin Klein