Zeeman heeft na het aangekondigde vertrek van Bart Karis inmiddels een nieuwe CEO gevonden. Erik-Jan Mares is door de Zeeman Groep benoemd tot het nieuwe hoofd van het bedrijf, zo maakt Zeeman bekend.

Mares zal vanaf 23 oktober bij Zeeman aan de slag gaan, maar moet eerst nog twee maanden een introductieprogramma volgen voordat hij op 1 januari de verantwoordelijkheden van Bart Karis over zal nemen. Mares heeft ondere gewerkt bij Ahold, waar hij lid was van de directie van Albert Heijn. Daarvoor was hij werkzaam bij C1000 en Nutricia.

“Met de aanstelling van Erik-Jan Mares denken wij iemand te hebben gevonden die de ambitieuze strategie van Zeeman waar kan maken en de volgende stap kan zetten in de groei van Zeeman in Europa,” aldus Jaap Lagerweij, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Zeeman Groep.

In april kondigde Karis zijn vertrek bij de textielsuper aan. Na meer dan tien jaar, ‘wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen,’ aldus Karis destijds. Karis zal nog tot eind dit jaar werkzaam bij Zeeman, mede om de start van zijn opvolger zo soepel mogelijk te laten verlopen. In april bedankte de Raad van Commissarissen Karis al voor zijn inzet tijdens zijn werk bij Zeeman: “Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich niet alleen staande kunnen houden in economische lastige tijden, maar is de positionering van de formule ook fors versterkt.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN