• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Eerste dag als CEO Gerry Weber voor Ralf Weber

Eerste dag als CEO Gerry Weber voor Ralf Weber

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het werd al eerder aangekondigd, maar nu is het dan eindelijk definitief. Gisteren heeft de Raad van Commissarissen Ralf Weber aangesteld als nieuwe CEO van Gerry Weber. Hij neemt, per direct, bij het modemerk de taken over van zijn vader: Gerhard Weber.

Gerhard Weber, de oprichter van het modebedrijf, legde zijn functie als CEO vorig jaar neer en werd lid van de Raad van Commissarissen. Hij heeft een belang van 29 procent in het bedrijf.

"Het is een groot genoegen om de taak van CEO van Gerry Weber op me te nemen. Ik kijk er naar uit om het merk, samen met mijn collega-bestuursleden, te laten groeien," zegt Ralf Weber op zijn eerste dag als CEO van het damesmodemerk.

Ralf Weber nieuwe CEO Gerry Weber

Financieel directeur David Frink nam de taak van CEO tijdelijk op zich, nadat Gerhard Weber bekend had gemaakt te stoppen. Vanaf vandaag zal hij zich weer uitsluitend bezig houden met de financiën, logistiek, IT, administratie en personeelszaken.

Ernst Schröder, voorzitter van de Raad van Bestuur, zegt in een persbericht: "David Frink heeft uitstekend werk verricht en wij danken hem voor de tijdelijke overname van de functie als CEO."

Gerry Weber heeft Hallhuber overgenomen

Gerry Weber is momenteel bezig met uitbreiding in het buitenland. Het bedrijf heeft gezegd dat de merken die zullen worden overgenomen de bestaande Gerry Weber en Taifun lijnen, gericht op dames van 35 jaar en ouder, goed aanvullen. In december besloot het bedrijf modegroep Hallhuber over te nemen. Ook zei het concern van plan te zijn herenmode weer op te nemen in het assortiment.

In het fiscale jaar 2013-2014 heeft Gerry Weber International AG een omzet van 852,1 miljoen euro gegenereerd, het merk Hallhuber niet meegerekend. Dit zijn voorlopige cijfers, morgen zal het modeconcern - met de merken Gerry Weber, Taifun en Samoon - de definitieve cijfers publiceren.

Gerry Weber