Creatief directeur Wolford vertrekt

Grit Seymore is vertrokken als creatief directeur van Wolford. Ze vertrekt wegens persoonlijke redenen. De aankondiging van haar vertrek komt kort na de resultaten van de eerste negen maanden, waaruit bleek dat het bedrijf nog steeds verlies leed. Dat meldt Fashionnetwork.

Seymore kwam in 2014 aan boord bij Wolford. Haar aanstelling was onderdeel van de herpositionering van het merk, waarbij de nadruk lag op het verbreden van de strategie. De creatief directeur was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de collecties en had een adviserende rol in de merkidentiteit. De eerste collectie van haar hand was de lentecollectie 2016.

Eerder werkte Seymore voor merken als Max Mara, Donna Karan en Hugo Boss. Ook heeft ze veel als consultant voor verschillende merken gewerkt en heeft ze haar eigen modelijn, genaamd Tape.

Het Oostenrijkse beenmode- en lingeriemerk noteerde in de eerste negen maanden van het huidige fiscale jaar een omzetdaling van 7,5 procent tot 119 miljoen euro. In reactie daarop heeft het merk de middellange termijnplanning aangepast en een duurzamere financiële structuur ontwikkeld, waarmee er in boekjaar 2018/2019 voor het eerst weer winst wordt gemaakt.

Beeld: Wolford Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN