COO John Smith neemt afscheid van Burberry

Modehuis Burberry moet op zoek naar een nieuwe COO, want John Smith gaat het huis na zeven jaar verlaten. Hij vertrekt in de zomer van 2017 om ‘een nieuwe uitdaging aan te gaan’. Dat meldt Burberry in een statement.

“In 2017 ben ik meer dan zeven jaar bij Burberry betrokken geweest. Ik heb intens genoten van het werken voor een van ‘s werelds grootste luxe merken en ik ben blij met mijn bijdrage in het succes van het bedrijf in deze periode, vooral met het helpen van het bedrijf in de digitale voorhoede te houden en bij te dragen aan de groeiende beauty business. Ik ben blij dat ik het bedrijf operationeel sterker achter laat,” zegt Smith in reactie op zijn vertrek.

“Met de toekomstige strategie van het bedrijf op zijn plaats ben ik klaar om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. In het verleden ben ik de CEO geweest van snel groeiende internationale bedrijven en ik ben een aantal nieuwe spannende leidinggevende mogelijkheden in die arena aan het verkennen, vervolgde hij. “Ik wens het bedrijf alle goeds nu het verdergaat met het uitvoeren van haar strategie.”

Sir John Piece, de voorzitter van Burberry, bedankte Smith voor zijn bijdrage aan het bedrijf in de afgelopen zeven jaar. Hij wenst hem het beste in de toekomst. Hij wilde echter geen commentaar geven op de vraag of er al een interim COO of opvolger in beeld was, of dat er al naar werd gezocht. “John heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Burberry in de afgelopen zeven jaar,” zegt CEO Christopher Bailey.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN