• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • COO House of Fraser wordt CEO

COO House of Fraser wordt CEO

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse warenhuis House of Fraser heeft aangekondigd dat COO Nigel Oddy de nieuwe CEO van het bedrijf wordt. Hij volgt John King op, die na 8 jaar aftreedt. King zal verder gaan als niet-uitvoerend bestuurder van de raad van bestuur. Dat meldt Fashionmag.com.

Oddy heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de retailsector en is sinds 2007 werkzaam bij het warenhuis. Sinds 2013 was hij COO bij House of Fraser.

CEO John King laat weten: "Het was een eer om CEO voor House of Fraser te zijn in de afgelopen 8,5 jaar en om met zo'n getalenteerd team van collega's en partners te werken. Ik ben erg blij met alles wat we hebben bereikt."

Nigel Oddy voegt toe: "Het is een voorrecht om benoemd te worden en zo'n sterke multi-channel business en team te leiden. Ik kijk ernaar uit om John’s strategie voort te zetten, de internationale expansie uit te bouwen en te blijven investeren in onze winkels, merken en onze multichannel-aanbod.” Ook zegt hij over de expansieplannen: “We hebben al overeenstemming bereikt over locaties in China waar we het merk gaan uitbreiden. In de komende twee jaar zullen we er drie winkels openen en we zijn van plan om nog meer nieuwe winkels in het Midden-Oosten te openen met onze franchise partner Retail-Arabië.” Verder blijft de focus ook liggen op de premium warenhuis positionering.

House of Fraser kondigde ook aan dat Frank Slevin, het meest recent hoofd van Global Banking voor HSBC, benoemd is tot Executive Chairman van de House of Fraser Group.

House of Fraser