• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CFO vertrekt bij Coach

CFO vertrekt bij Coach

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Jane Hamilton Nielsen, de CFO van Coach, heeft haar vertrek aangekondigd. Ze vertrekt om ‘andere mogelijkheden na te streven’. De vertrekkend CFO zal tot en met augustus 2016 nog aanblijven om voor een soepele overgang te zorgen.

Nielsen was sinds 2011 werkzaam bij het sportlabel. Daarvoor werkte ze als CFO bij PepsiCo. Andrea Shaw Resnick, global head of investor relations and corporate communications, is door Coach benoemd als interim CFO. Het bedrijf is inmiddels gestart met de zoektocht naar een opvolger voor Hamilton.

Het vertrek van Nielsen volgt op het nieuws dat Coach flink snijdt in het aantal banen binnen het bedrijf. Het personeelsbestand is in april met 2 procent verlaagd. Als gevolg daarvan zijn er meerdere mensen vertrokken bij Coach: president en COO Gebhard F. Rainer en president global marketing, digital and consumer experienceDavid Duplantis. Daarnaast werd Andre Cohen aangesteld als president North-America and global marketing, werd Tod Kahn CAO en Diane Mahady werd global head of merchandising.

“Tijdens haar aanstelling heeft Jane een belangrijke rol gespeeld als financiële partner van het team en we wensen haar veel geluk nu ze aan haar volgende hoofdstuk begint,” zegt CEO Victor Luis. “Daarnaast zijn we blij aan te kondigen dat Andrea, een Coach-veteraan met meer dan 30 jaar financiële ervaring de positie van interim CFO zal innemen. Ze is een geweldige partner voor mij persoonlijk en ze heeft een unieke en ongeëvenaarde kennis van het bedrijf, sinds haar start bij Coach in 2000 gedurende onze beursgang.”

Coach Inc. zag de netto-omzet in het tweede kwartaal van boekjaar 2016 met 4 procent stijgen tot een bedrag van 1,27 miljard dollar (1,16 miljard euro). De brutowinst bedroeg 859 miljoen dollar (787,1 miljoen dollar). In tegenstelling tot de omzet en brutowinst, lag de nettowinst van het bedrijf dit jaar lager dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. De nettowinst bedroeg in Q2 van 2016 170,1 miljoen dollar (155,9 miljoen euro).

Het merk Coach werd opgericht in New York in 1941, en wordt wereldwijd verkocht via Coach-winkels, selecteerde warenhuizen en speciaalzaken en de webwinkel. In 2015 verwierf Coach Stuart Weitzman, een wereldwijde leider in designer schoenen, dat wordt verkocht in meer dan 70 landen en via e-commerce.

Beeld: Coach

Coach