• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CFO V&D vertrekt na negen maanden

CFO V&D vertrekt na negen maanden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Jack Zantman, de financieel topman van V&D, vertrekt per 1 oktober bij het warenhuis. Hij werkte slechts negen maanden bij het V&D. ‘Met het afronden van de herfinancieringsoperatie de klus van Zantman geklaard’ voor de CFO. Dat heeft een woordvoerder van het warenhuis aan RTL Z laten weten.

Opvallend is wel dat er bij Zantman’s aanstelling geen sprake was van een interim-functie. Maar Zantman en V&D zouden niet op slechte voet met elkaar zijn. "Hij heeft de beslissing zelf genomen. Er is geen sprake geweest van ruzie, missers of verwijtbare zaken," zegt de woordvoerder tegen RTL Z. Zantman wordt opgevolgd door Rob Reichgelt, die eerder financieel topman was bij Polyconcept en chemieconcern Ashland.

Toen de CFO in januari aantrad, kreeg Zantman meteen te maken met de maandenlange conflicten over een eenzijdige huur- en loonverlaging, die ervoor moesten zorgen dat het warenhuis een faillissement kon afwenden. In juli maakte eigenaar Sun Capital bekend 47 miljoen euro extra te investeren in de komende vier jaar, waarmee het consortium van banken kon worden uitgekocht. Inmiddels is er –samen met eerdere kapitaalinjecties- al 212 miljoen euro in V&D geïnvesteerd. Volgens CEO John van der Ent hoeft het warenhuis zich de komende vier jaar geen zorgen te maken over de financiering.

V&D