Ted Marlow, de CEO van Urban Outfitters, gaat met pensioen. Hiermee sluit hij zijn tweede periode bij de Urban Outfitters Group af. Dat meldt WWD.

Marlow was van 2001 tot 2010 voorzitter van Urban Outfitters. In 2012 keerde hij terug bij de Urban Outfitter Group als CEO, een maand nadat voormalig CEO Glen Senk was afgetreden. Voorheen was Marlow voorzitter en CEO bij Henri Bendel en hield hij uitvoerende posities bij Saks Fifth Avenue, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het private label assortiment van de retailer en Chico's FAS Inc.

Voorzitter, president en CEO Richard Hayne laat weten dat het bedrijf bij Marlow’s aanstelling in 2001 43 winkels had in de Verenigde Staten en slechts 2 in Europa, met een omzet van rond de 150 miljoen dollar. Vandaag de dag heeft het bedrijf 195 winkels in het thuisland en 43 Europese winkels, met talrijke internationale concessies, wereldwijde direct-to-consumer business en een omzet van 1,4 miljard. "Toen Ted terug kwam naar het bedrijf in het voorjaar van 2012, vertelde hij me dat hij alleen maar voor een paar jaar kwam werken," zegt Hayne. "Niemand kon weten hoe tumultueus die drie jaar zouden zijn voor het merk, maar op zijn eigen manier vocht Ted Marlow terug en kwam hij uit op de top."

Urban Outfitters heeft in de afgelopen kwartalen weer omzetgroei geboekt na een opeenvolging van dalingen. In het kwartaal dat eindigde op 30 april steeg de netto-omzet met 6,5 procent, tot 297 miljoen dollar.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN