• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CEO en CFO vertrekken bij Richemont; managementtop wijzigt

CEO en CFO vertrekken bij Richemont; managementtop wijzigt

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Richmont's CEO Richard Lepeu vertrekt bij het bedrijf; hij gaat met pensioen op 31 juli 2017. Lepeu gaat terug naar de Verenigde Staten om bij zijn familie te zijn. CFO Gary Saage vertrekt ook.

Lepeu zal in maart 2017 het bedrijf verlaten, terwijl CFO Gary Saage nog tot het einde van juli aan de slag blijft. Hij wordt opgevolgd door Burkhart Grund, de huidige rechterhand van Saage.

Als gevolg van Lepeu's vertrek heeft de Raad van bestuur besloten om de gehele managementtop te herzien, om 'snel te kunnen reageren op uitdagende business in het algemeen en de luxe-industrie in het bijzonder'. Johann Rupert blijft aan als voorzitter van de Raad. Nicolas Bos, de CEO van Van Cleef & Arpels treedt toe tot de managementtop. Burkhart Grund wordt de CFO, en George Ken, nu nog CEO van IWC Schaffhausen, wordt head of watchmaking, marketing & digital.

De huidige CEO van Montblanc, Jérôme Lambert, is aangesteld als head of Operations. Andere nominaties worden voorafgaand aan de jaarvergadering in 2017 bekendgemaakt. Dan zullen er tevens verschillende bestuursleden afscheid nemen: Yves-André Istel, Bernard Fornas, Richard Lepeu, imon Murray, Norbert Platt, lord Renwick of Clifton, professor Juergen Schrempp en The Duke of Wellington.

Voorzitter Rupert licht toe: "De wijzigingen weerspiegelen de pensioengerechtigde leeftijd van sommige van onze ervaren collega's, zoals verwacht, die we hebben gebruikt als een gelegenheid om opnieuw na te denken op de wijze waarop het senior management groep is gestructureerd. De veranderingen die we vandaag hebben voorgesteld zal de Groep versterken in het vermogen om te reageren op de dynamische markten waarin wij actief zijn, met name op het gebied van digitale marketing en e-commerce." Hij dankt Lepeu en Saage voor hun inzet in het bedrijf. "Dat de cashflow van het bedrijf in deze moeilijke tijden zo sterk is, is een eerbetoon aan Gary's beheer van de balans. Zijn bijdrage aan de groep en zijn onwrikbare loyaliteit en steun mag nooit worden onderschat."

Het vertrek van Lepeu en Saage werd aangekondigd bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Lees ook: Richemont ziet winst sterk dalen in H1

Beeld: Richemont

Richemont