• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CEO Dieter Holzer verlaat Tom Tailor

CEO Dieter Holzer verlaat Tom Tailor

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Na jaren aan het roer te hebben gestaan, heeft Dieter Holzer om persoonlijke redenen en 'in overleg met de raad van commissarissen' besloten de Tom Tailor Group per direct te verlaten. Dat heeft Tom Tailor bekendgemaakt middels een persbericht.

Het bestuur heeft Heiko Schäfer aangesteld als interim CEO. Schäfer bekleedde bij Tom Tailor de functie COO sinds december 2015. Hij zal het bedrijf samen leiden met de in april aangestelde CFO Thomas Dressendörfer.

"Dieter Holzer heeft een substantiële impact gehad op de dynamische groei van Tom Tailor van de laatste tien jaar en een beslissende invloed gehad op de ontwikkeling van het bedrijf," zegt Uwe Schröder, voorzitter van de raad van commissarissen, in de persverklaring. "Hij leidde Tom Tailor naar de beurs en zorgde voor een schaalvergroting."

Uwe Schröder voegt zich bij het management voor de periode van een jaar. Jerome Griffith, een lid van de raad van commissarissenvan volgt Schröder's rol op als voorzitter.

De Tom Tailor Group heeft zijn verwachtingen voor boekjaar 2015, dat van 1 januari tot en met 31 december liep, naar eigen zeggen overtroffen. Het Duitse bedrijf dat eigenaar is van de labels Tom Tailor en Bonita rapporteerde in het afgelopen financiële jaar een omzetstijging van 2,5 procent. In boekjaar 2014 noteerde het bedrijf een omzet van 932,1 miljoen euro, en dit jaar ging het om een bedrag van 955,9 miljoen euro. Aanvankelijk werd de omzet geschat tussen de 945 en 955 miljoen euro.

Het merk Tom Tailor is in 40 landen verkrijgbaar. Het label heeft 468 eigen winkels, 3145 shop-in-shops, 206 franchise-winkels en ligt in de schappen bij 8400 multibrandstores.

Tom Tailor